mandag den 3. september 2012

Hakkebøf med varm bønnesalat og kartofler

Hakkebøf af hakket økologisk kalvekød.

Varm bønnesalat:
(2 personer)

ca. 150 g røde stangbønner (de bliver grønne, når de er kogt) eller grønne bønner. (VI har de røde i haven)
olivenolie
1 spsk. finthakket skalotteløg eller rødløg
frisk merian, 6 - 8 små blade
1 bøftomat skåret i grove tern
salt og peber

Kog bønnerne i rigeligt, saltet vand tilsat et par dråber olie. Hæld bønnerne i en sigte og afkøl dem hurtigt i koldt vand (så beholder de nemlig deres fine farve, og kogningen stoppes)
Lige før serveringen varmes et par spsk. olie på en pande. Tilsæt løg og merian, lad det ikke brune. Vend bønnerne i og varm dem let.
Tilsæt tomaterne og smag retten til med salt og peber.
(inspiration: E. Lauterbach)

Let kogte kartofler skæres i både og ristes på panden i olie og rosmarin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar