tirsdag den 18. september 2012

Fennikeltærte og salat

Fennikeltærte

Mørdej:
250 g groft hvedemel eller grahamsmel
½ tsk salt
125 g koldt smør
3/4 dl koldt vand

Rør mel og salt godt sammen med smørret og tilsæt efterhånden vandet. Mørdejen opbevares køligt til den skal bruges.
Tag en klump mørdej fra, der skal bruges til låg. Resten rulles ud til den ønskede størrelse med en kagerulle. Beklæd en tærteform med dejen og prik huller i med en gaffel. Forbag tærtebunden 10-15 min. ved 200 grader.

Fyld:
Bolognese sauce fordeles over bunden, læg herpå 1 - 2 fennikel, skåret i kvarte og kogt ca. 7 min., med rundingen opad. Læg en skive ost over hver kvarte fennikel og læg til sidst mørdejslåget over.
Bages ca. 20 min. ved 175 grader.

Bolognese sauce:
1 gulerod
1 middelstort løg
250 g champignons
2 stilke bladselleri med grønt
250 g tomater (gerne mere)
2 tsk citronsaft
timian, laurbær, revet muskat, salt og tomatkoncentrat.

Grøntsagerne hakkes ret fint og sauteres i olie i den nævnte rækkefølge. Kom tomatbådene i og smag til med de øvrige ingredienser. Laurbærblad(e) koger med hele og fjernes til sidst.

Salat:
grøn salat
let kogte grønne bønner (de brede) skåret i mindre stykker, tomater skåret i mindre stykker, glaskål skåret i tynde, kvarte skiver. Olie-eddike dressing tilsættes.

Dessert:
Blommegrød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar