søndag den 12. maj 2013

Krebinetter med speltsalat med rabarber og salat af søde kartofler, broccoli og almindelige kartofler

Krebinetter

Laves af økologisk kalvekød på vanlig vis.

Speltsalat med rabarber

4 personer

200 g rensede rabarber
½ dl. æbleeddike
½ dl. vand
1 dl. rørsukker (eller efter smag)
1 spsk friskrevet ingefær
1 chili
150 g speltkerner
1 fed hvidløg
1 bakke røde salatblade
1 spsk olivebnolie
salt og peber

Kog speltkernerne i en gryde med rigeligt vand tilsat presset hvidløg i ca. 20 min. Si kogevandet fra og afkøl speltkernerne. Skær rabarberne i små stk ca. 1 cm. Kom eddike, vand og sukker i en gryde sammen med rabarber, ingefær og finthakket chili. Kog op til sukkeret er opløst og kog i ca. 2 min. Rabarberne må ikke koge ud. Tag gryden af varmen og afkøl rabarberne.
Skyl salaten. Vend speltkernerne med salat og rabarber + saft. Dryp olie over salaten og krydr med salt og peber.

Salat af søde kartofler, broccoli og almindelige nye kartofler

Kartoflerne skæres i mindre firkanter og koges i letsaltet vand ca. 7 min. Broccolien skæres i mindre stykker og koger med kartoflerne i de sidste 3 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar