Gratineret laks med krydderurtepanering
4 personer
600-800 g laksefilet
Krydderurtepanering
40 g rasp eller brødkrumme
20 g reven parmesan
4 spsk merian
1 spsk løvstikke
2 spsk estragon
2 spsk persille
1 fed presset hvidløg
salt og peber
Brun fisken i olie på begge sider, steg den godt og vel halvt færdig.
Hæld brødkrumme, reven parmesan og krydderurter i en mikser og miks det, til det bliver en findelt grøn krumme. Tilsæt hvidløg og smag til med salt og peber.
Fordel et jævnt lag brødkrumme over fisken. Stil den under grillen i ovnen, så den får en gylden skorpe og fisken samtidig tilberedes færdig.
Tomatkompotten
6 tomater skåret i kvarte
1/4 dl Noilly Prat
1/4 dl tomatjuice
1 finthakket hvidløg
1 spsk hakket timian
1 spsk sukker
salt og peber
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad dem simre sagte, til væsken er dampet væk.
Kartoffel-asparges-salat
søde kartofler skåret i mindre stykker
almindelige nye kartofler skåret i mindre stykker
grønne asparges skåret i mindre stykker
kartoflerne koges ca. 10 min. asparges koger med de sidste 3 min.
Fisken serveres sammen med tomatkompotten og salaten.
Inspiration: Lauterbach
Ingen kommentarer:
Send en kommentar