mandag den 13. maj 2013

Gratineret laks med krydderurtepanering, tomatkompot og kartoffel-asparges-salat

Gratineret laks med krydderurtepanering

4 personer

600-800 g laksefilet

Krydderurtepanering
40 g rasp eller brødkrumme
20 g reven parmesan
4 spsk merian
1 spsk løvstikke
2 spsk estragon
2 spsk persille
1 fed presset hvidløg
salt og peber

Brun fisken i olie på begge sider, steg den godt og vel halvt færdig.
Hæld brødkrumme, reven parmesan og krydderurter i en mikser og miks det, til det bliver en findelt grøn krumme. Tilsæt hvidløg og smag til med salt og peber.
Fordel et jævnt lag brødkrumme over fisken. Stil den under grillen i ovnen, så den får en gylden skorpe og fisken samtidig tilberedes færdig.

Tomatkompotten

6 tomater skåret i kvarte
1/4 dl Noilly Prat
1/4 dl tomatjuice
1 finthakket hvidløg
1 spsk hakket timian
1 spsk sukker
salt og peber

Kom alle ingredienserne i en gryde og lad dem simre sagte, til væsken er dampet væk.

Kartoffel-asparges-salat

søde kartofler skåret i mindre stykker
almindelige nye kartofler skåret i mindre stykker
grønne asparges skåret i mindre stykker

kartoflerne koges ca. 10 min. asparges koger med de sidste 3 min.

Fisken serveres sammen med tomatkompotten og salaten.

Inspiration: Lauterbach

Ingen kommentarer:

Send en kommentar