mandag den 20. maj 2013

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Nu varer det ikke længe, inden hylden blomstrer, og der er chance for at lave den dejligste hyldeblomstsaft, der kan bruges både til madlavning, kager og til at drikke resten af året. Vi er så heldige at have hyld i haven, ellers kan man gå i skoven, parker eller lignende og finde hyldeblomster.

40 hyldeblomstklaser (ikke for udsprungne) uden stilk
50 g citronsyre
2 økologiske citroner
1½ kg sukker
2 l. kogende vand

Hyldeblomstklaser, citronsyre, citroner i skiver, vand og sukker blandes. Det hele koges op ca. 1 min. Trækker 1 uge et køligt sted., derefter sies det, og saften hældes i plastikposer i portioner, der passer ca. til 1 kande og fryser dem ned, så har vi hyldeblomstsaft hele vinteren til næste sæson - dejligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar