søndag den 6. januar 2013

Lammekoteletter med stegt julesalat og ris

Lammekoteletter

Lammekoteletterne steges på panden på vanlig vis.

Stegt julesalat:

4-6 personer

2 spsk sesamfrø
4-5 stk julesalat (500 g)
1 æble (150 g)
1 tsk æbleeddike til æblet
1 spsk olivenolie
1 spsk sojasovs
2 spsk æbleeddike til panden
1 spsk flydende honning
½-1 tsk lakridspulver (f.eks. Raw Liquorice Powder fra Johan Bülow)

Rist sesamfrøene kort på en stor tør, varm pande, til de dufter. Skær enden af julesalathovederne og halvér dem på langs. Skær æblet i små tern, Vend æbleternene i en skål sammen med 1 tsk æbleeddike.
Varm olie på en stor pande. Steg de halverede salathoveder gyldne ved høj varme i ca. 3 min. Vend dem og steg dem gyldne på den anden side. Skru ned til lav varme, hæld sojasovs, 2 spsk æbleeddike og honning over og giv retten 2 min mere, mens du vender salaten en sidste gang.
Læg salaten på et fad. Drys 1 spsk ristede sesamfrø over, kom æbleternene på og drys med endnu 1 spsk ristede sesamfrø og slut af med lakridspulveret.

Der serveres ris til retten.

Inspiration: Tina Scheftelowitz

Ingen kommentarer:

Send en kommentar