onsdag den 22. august 2012

Fiskesuppe med kartofler og fennikel som hovedret

(4 personer)
1 bd. dild, 800 g kartofler, 2 gulerødder, 2 fennikel, 2 skalotteløg eller rødløg, 2 fed hvidløg, 1½ l fiske bouillon, olivenolie, ½ dl Noilly Prat, ½ flaske tør hvidvin, 1 drys safran, 600 g torskefilet, havsalt, peber og citronsaft.

Skær kartoflerne i skiver og de øvrige grøntsager i mindre stk.
Kog kartoflerne næsten møre i bouillonen, sauter løg og hvidløg i olien + øvrige grøntsager - tilsæt krydderierne og vinen, kog ca. 5 - 10 min., tilsæt bouillonen og kartoflerne.
Skær torskefileterne i store tern, tag lidt af suppen fra og pocher torskestykkerne heri, kom torskestykkerne tilbage i suppen. Smag suppen til og kom citronsaft og dild i lige inden serveringen.
Spis groft brød til.
(inspiration C. Meyer)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar