søndag den 29. september 2013

Bagt laks med gurkemeje-ingefær-tomatsauce, blomkålscouscous, appelsin-fennikelsalat og bagte blommer til dessert

Bagt laks med gurkemeje-ingefær-tomatsauce

4-6 personer

1 lakseside
3 hvidløgsfed
1 frisk chilipeber, fint skåret
2-3 spsk. olivenolie
500 g modne tomater, skåret i mindre stykker
salt og peber
1½ tsk. sukker
1 tsk. gurkemeje
3 cm. frisk ingefær, revet

Rens laksesiden for skæl og læg den med skindet nedad i et smurt ovnfast fad.

Svits den knuste hvidløg og den fint skåret chilipeber i olivenolien i en pande, tilsæt tomaterne, salt, peber, sukker, gurkemeje og ingefær og lad det simre i ca. 15 min.

Hæld saucen over laksen og sæt fadet i ovnen i 30 min. ved 180 grader.

Blomkålscouscous

Se opskriften i etiketter under Blomkålscouscous.

Appelsin-fennikelsalat

1 kg appelsiner
1-2 fennikel, ca. 200 g
1½ tsk. letstødte fennikelfrø
1 nip cayennepeber
1 tyrkisk peber, skåret fint

Dressing:
2 spsk. olivenolie
2 tsk. flydende honning
2 tsk. hvid balsamicoeddike

Pil skrællen af appelsinerne og skær dem i tynde skiver. Fordel skiverne på et fad. Skær fennikel i meget tynde skiver, gem evt. toppen, den fint skåret tyrkiske peber. Rør dressingen sammen og dryp den over salaten. Fordel de stødte fennikelfrø sammen med cayennepeber og salt over salaten og pynt evt. med hakket fennikeltop.

Bagte blommer

16 blommer halveres
3 spsk. rørsukker

Læg blommerne i et ildfast fad og drys sukkeret over. Stil fadet i ovnen ca. 15 - 20 min. ved 150 grader.

Server blommerne med græsk yoghurt rørt med vaniljekorn fra 1 vaniljestang, lidt valnøddedressing (valnødder i ahornsirup) hældes over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar