torsdag den 19. september 2013

Libanesisk kød- og kartoffelpie med gulerods- og tomatsalat

Libanesisk kød- og kartoffelpie

4 - 6 personer

1 kg kartofler
3 dl creme fraiche
Lidt kogevand fra kartoflerne
Olivenolie
2 løg
valnødder
2 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
hele, knuste koriander
450 g hakket økologisk kalvekød
30 g brødkrummer
reven parmesanost
salt og peber

Kog kartoflerne møre og tag skrællen af. Mos kartoflerne med lidt af kogevandet og creme fraichen.
Smag kartoffelmosen til med salt og peber.
Svits de hakkede løg på panden, tilsæt valnødderne, kanel, allehånde og koriander. Tilsæt det hakkede kød og brun det ca. 4 min.
Smør et ovnfast fad og læg et lag kartoffelmos i bunden, læg dernæst et lag med det hakkede kød og slut af med et lag kartoffelmos. Bland brødkrummer og parmesanost og drys det over kartoffelmosen. Sæt fadet i ovnen og bag det i 30-40 min. ved 180 grader.

Gulerods- og tomatsalat

Gulerødder skåret i tern
cherrytomater halveres
lidt courgette skåret i tern
frisk koriander

Det hele blandes og overhældes med en olie-eddikedressing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar