tirsdag den 13. august 2013

Stegt laks med blomkålscouscous og bønne-løgsauce

Stegt laks

4 personer

600 g fersk laksefilet med skind
1 dl olivenolie
salt og peber

Skællene skrabes af skindet på laksen med en kniv, og fileten skæres ud i 4 lige store stykker, Skindsiden ridses og stykkerne steges i olivenolie med skindsiden ned mod panden på en varm pande. De krydres med salt og peber.

Blomkålscouscous

1 blomkål
400 g couscous
½ l vand
40 g mandler
1 lille bundt mynte
1 dl olivenolie
salt og peber

Blomkålen koges hel i letsaltet vand, tages op og skæres i meget små buketter. Olivenolie og couscous kommes i en gryde, hvor couscous ristes lidt, vandet hældes ved og koger op, gryden tages af ilden, læg låg på og lad couscous trække ca. 10 min.
Mandlerne ristes på en tør pande. Mynten og mandlerne hakkes fint. Blomkål, nødder og mynte røres i den lune couscous.

Bønne-løg-sauce

2 løg
grønne bønner
saft af 2 appelsiner
saft af 1 citron
25 g smør
salt og peber

Løgene hakkes fint og svitses i en gryde. De snittede grønne bønner puttes i. Appelsin- og citronsaft hældes ved og koges ind til det kvarte. Smørret røres i. Smages til med salt og peber.

Inspiration: Daniel Letz


Ingen kommentarer:

Send en kommentar