mandag den 10. juni 2013

Rabarberkage med mandler

Rabarberkage med mandler (tærte)

I denne dejlige rabarbertid har vi lavet denne lækre rabarberkage flere gange, og mange har spurgt, om de ikke kunne få opskriften, så her er den.

250 g rabarber
100 g mandler
100 g sukker
ca. 2 tsk. nonoxal

1 helt æg og 2 æggeblommer
175 g sukker (eller lidt mindre, alt efter smag)
125 g smør
100 g hvedemel

Skær rabarberne i 1½ cm stykker, hak mandlerne groft og bland med sukker i en smurt tærteform. Hæld nonoxal over rabarberne.
Pisk æg og æggeblommer med sukker til en tyk creme. Smelt smørret og rør det i sammen med melet. Hæld dejen over rabarberne og bag kagen ved 175 grader i ca. 30 min. Server med iskoldt flødeskum eller cremefraiche.

De 2 overskydende æggehvider kan bruges til at lave marengs evt. tilsat lakridspulver.

Inspiration: Alette Bertelsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar