Rabarberkage med mandler (tærte)
I denne dejlige rabarbertid har vi lavet denne lækre rabarberkage flere gange, og mange har spurgt, om de ikke kunne få opskriften, så her er den.
250 g rabarber
100 g mandler
100 g sukker
ca. 2 tsk. nonoxal
1 helt æg og 2 æggeblommer
175 g sukker (eller lidt mindre, alt efter smag)
125 g smør
100 g hvedemel
Skær rabarberne i 1½ cm stykker, hak mandlerne groft og bland med sukker i en smurt tærteform. Hæld nonoxal over rabarberne.
Pisk æg og æggeblommer med sukker til en tyk creme. Smelt smørret og rør det i sammen med melet. Hæld dejen over rabarberne og bag kagen ved 175 grader i ca. 30 min. Server med iskoldt flødeskum eller cremefraiche.
De 2 overskydende æggehvider kan bruges til at lave marengs evt. tilsat lakridspulver.
Inspiration: Alette Bertelsen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar