tirsdag den 11. juni 2013

Bagte peberfrugter med fyld

Bagte peberfrugter med fyld

4 personer

1½ dl quinoa
2½ dl vand
salt4 mellemstore røde peberfrugter, som kan stå op, ca. 1 kg
100 g broccoli
30 g valnødder
50 g oliven med sten
40 g salatost (feta f.eks. Thise eller Løgismose)
50 g rosiner
1/4 tsk. stødt kanel
½ tsk. salt
cayennepeber efter smag
2 tsk. olivenolie til dryp

Sovs:
1 ds. hakkede flåede tomater
1 fed hvidløg
½ tsk. stødt spidskommen
salt

Skyl quinoaen i en sigte. Kog den i vandet under låg ved svag varme i 10 min. til dens "ringe" har foldet sig ud. Sluk for varmen, rør salt i, og lad den trække yderligere 10 min. til al væsken er opsuget.
Skær et låg af de 4 peberfrugter (snit lige under buen) og pil kernehusene ud. Hak broccolien i små fine stykker inklusive evt. stok. Rist valnødderne gyldne på en tør, varm pande. Skær kødet fra olivenerne og hak det.
Bræk fetaosten i mindre stykker. Bland den kolde eller let afkølede quinoa med broccoli, valnødderne, oliven, ost, rosiner, kanel og smag til med salt og cayennepeber. Den må gerne rive lidt af peberen, hvis du kan lide det. Fyld blandingen i peberfrugterne og sæt "låget" på.
Bland en sovs af de flåede tomater, presset/revet hvidløg, spidskommen og salt. Den er syrlig, da peberfrugterne er søde.
Kom sovsen i en lille ovnfast bradepande. Sæt peberfrugterne oveni, dryp dem med lidt olie og bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 1 time og 15 min., til de er let brune og helt møre.

Server en grøn salat til.

De fyldte peberfrugter kan også serveres til grillet kød eller fisk.

Inspiration: Tina Scheftelowitz

Ingen kommentarer:

Send en kommentar