Stegt fjesing (eller laks) med grøntsauté og sennepskartofler
4 personer
1 kg kartofler
6 dl mælk
2 spsk hvedemel
2 tsk grovkornet sennep
1 squash
2 porre
1 spsk smør
1 bundt persille
4 fjesingbøffer (eller laksebøffer)
1 spsk olie til stegning
Sennepskartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver á ca. ½ cm. Kog kartoflerne i ca. 15 min.. Hæld dem til afdrypning i en sigte.
Kom 4 dl. mælk i en gryde. Ryst resten af mælken sammen med hvedemel og pisk jævningen i gryden. Tilsæt sennep og forkogte kartofler. Kog kartoflerne i saucen i 5-10 min. til de er møre. Smag til med salt og peber.
Grøntsauté:
Skær squash i små tern. Rens porrerne og skær dem i skiver. Smelt smørret på en pande og svits squash og porre i ca. 5 min. til de er møre. Krydr med salt og peber og vend med hakket persille.
Stegt fisk:
Varm olien på en pande og steg fjesingen/laksen i ca. 3 min. på hver side. Server med sennepskartofler og sauté af squash og porre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar