torsdag den 25. oktober 2012

Kikærtesalat med løg-mandel-chilisauce og ris

Kikærtesalat

En rest kold kalvesteg fra dagen før (eller andet restekød)
Kikærter
søde kartofler
gulerødder
bladselleri
tomater
hvidkål
havesyre
frisk koriander
vandpeber (en krydderurt)
olie-eddike-dressing

Kødet skæres i skiver og derefter i strimler.
Kikærterne skal stå i blød i et døgn, derefter koges de, til de er møre ca. ½ time.
Kartoflerne koges og skæres i tern
Gulerødder, bladselleri og tomater skæres i tern.
Hvidkål snittes fint
havesyre, koriander og vandpeber hakkes.
Alle ingredienser blandes og tilsættes olie-eddike-dressing

Løg- mandel-chilisauce

Du kan evt. lave denne sauce som tilbehør til kikærtesalaten, den er ikke en egentlig sauce, men snarere mere puré- og pastaagtig, men den smager dejligt.

4 personer

4 grofthakkede tomater
6 tørrede tomater
150 g smuttede mandler
1 stort grofthakket løg
2 fed knust hvidløg
1 dl olivenolie
2 chilier, ikke for stærke, flækket og uden kerner
salt, peber, lille kvist timian, en håndfuld frisk basilikum
saft og skal af 1 økologisk citron
2  skiver tørt, hvidt brød
sherryeddike
1 spsk mørkt sukker

Hakket løg, hvidløg, krydderier og mandler steges til de er let brunet og dufter stegt. Kom begge slags tomater på panden og steg, til det er kogt godt ind, dvs. til vandet er fordampet fra tomaterne. Kom det hele i en foofprocessor med citronsaft, den tynde gule skræl af citronen og brødet. Kør til en grov sauce. Smag til med sherryeddike, salt og en smule mørkt sukker - det skal ikke vøre sødt. Saucen skal ende med at være meget aromatisk, syrlig, sødmefuld, krydret og lidt stærk.
(inspiration Camilla Plum)

Der serveres ris til kikærtesalaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar