fredag den 25. oktober 2013

Porretærte med rødbedesalat

Porretærte

Tærtedej:

200 g hvedemel
50 g grahamsmel
½ tsk. fint salt
150 g smør
ca. 1/4 dl koldt vand

Fyld:

½ kg. porrer (renset vægt, uden den mørkegrønne top)
25 g smør
3 spsk. hvidvin eller vand
2 tsk. salt
1 bdt. persille
1 3/4 dl piskefløde
2 store æg
2 æggeblommer
hvid peber fra kværn
100 g reven cheddar- eller mozzarellaost
25-30 g smuttede, flækkede mandler

Tærtedejen: bland mel med salt og små stykker smør. Smuldr blandingen sammen og tilsæt så meget vand, at alt kan samles til en glat dej. Læg dejen i køleskabet i mindst 2 timer. Udrul dejen og læg den i en smurt tærteform (26 cm.), prik bunden med en gaffel og forbag bunden i ovnen ved 225 grader i ca. 10-15 min

Fyld: Flæk porrerne på langs, rens dem under rindende koldt vand og skær dem på tværs i ca. cm-brede strimler. Svits dem 3-4 min. i smør. Tilsæt vin eller vand samt salt og lad porrerne snurre under låg ca. 4 min. Hæld dem til afdrypning i et dørslag. Hak den vaskede persille groft og purer den med piskefløde og de hele æg i blenderen. Pisk den grønne fløde sammen med æggeblommer og krydr med salt og peber. Drys den revne ost på tærtebunden. Fordel de afdryppede porrer oven på og hæld fløde-æggeblandingen over. Læg de flækkede mandler på og bag tærten ved 200 grader i 35-40 min.

Rødbedesalat

1 stor rødbede koges til den er mør, tag skindet af og skær den i små terne. Rød spidskål snittes fint. Lidt fennikel snittes fint. Det hele blandes med kernerne fra ½ granatæble og hældes over med en dressing bestående af balsamicoeddike, olivenolie, salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar