torsdag den 14. marts 2013

Persisk persillerodslinsesuppe med fladbrød

Persisk persillerodslinsesuppe

4 personer

Kalvekødssuppeben
1½ l vand
150 g løg
1spsk olivenolie
1 fed hvidløg
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk kanel
1 tsk friskkværnet sort peber
½ tsk revet muskatnød
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt allehånde
300 g persillerødder
100 g røde linser
2 tsk citronsaft
100 g yoghurt naturel
1 lille bdt bredbladet persille eller mynte
salt og peber

Kog kalvekødssuppebenene i 1½ l vand i en lille time.

Pil og skær løgene i små tern. Steg dem i olien i en gryde, til de er klare. Tilsæt presset hvidløg og alle krydderierne og lad det stege nogle minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt evt. nogle skefuld vand, hvis det sætter sig fast i bunden.
Skræl og skær persillerødderne i tern. Tilsæt persillerod, røde linser, kogevandet fra suppebenene og det kød, der er pillet af suppebenene til gryden med krydderierne.
Lad suppen simre i 30 min. Smag den til med citronsaft, salt og peber

Server med lidt yoghurt på toppen og hakket persille eller mynte og fladbrød

(inspiration: Sonja Bock og Tina Scheftelowitz)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar