tirsdag den 5. marts 2013

Orientalsk gazpacho, kødgryde med kartofler, persillerod og krydderier, indisk bønnesalat

Orientalsk gazpacho

Suppen er ikke svær at lave og er meget lækker.

4 personer

½ kg tomater
125 g agurk
1 stor rød peberfrugt
2 spsk finthakkede løg
2 fed hvidløg
2 skiver lyst brød
6-8 dl grøntsagsbouillon
2-3 spsk "hot" chilisovs
ca. 2 tsk ristet, knust spidskommen
2-3 spsk eddike
2 spsk citronsaft
4 spsk olivenolie
2 spsk frisk basilikum
2 spsk frisk mynte
2 spsk frisk koriander + ekstra til drys
ca. 1 spsk honning eller sukker
1 mangofrugt eller ½ lille melon
4 spsk cremefraiche

Skær tomater, agurk og peberfrugt i små tern. Kom grøntsagerne i blenderen sammen med løg, hvidløg, smuldret brød og lidt af bouillonen. Blend indtil suppen er ensartet. Tilsæt chilisovs, spidskommen, eddike, citronsaft, olie og krydderurter.
Blend igen og tilsæt bouillon indtil konsistensen er passende.
Smag til med spidskommen, salt, peber og honning eller sukker. Suppen skal absolut smage af noget - men det er samtidig vigtigt, at der er balance mellem smagsnuancerne.
Sæt suppen i køleskabet et par timer inden serveringen.
Skræl den valgte frugt og skær den i små tern.
Servér suppen med frugten og en skefuld cremefraiche og hakket koriander på toppen.
(inspiration Kirsten Skaarup)

Kødgryde med kartofler, persillerod og krydderier

4 personer

ca. 300-400 g kalvesmåkød skåret i tern
2 kartofler skåret i tern
1 persillerod skåret i tern
olivenolie
2 løg
ca. 150 g creme fraiche
4 kardemommekapsler, knuses
2 laurbærblade
stødt koriander
chilipasta
hvidløg, hakkes fint
frisk ingefær, hakkes fint
citronsaft af 1 citron
ca. 1 dl vand
salt, peber

Kødet, kartofler og persillerod brunes i olien.
Løg og creme fraiche blendes og hældes i gryden til kødet.
Resten af ingredienserne kommes i gryden, og retten simrer i ca. 30 min. til kødet er mørt.


Indisk bønnesalat

Kog 250 g bønner (friske, brede grønne bønner) og skær dem i 1 cm.s bredde. Hak en rød chili og svits den i et par spsk olie. Tilsæt 2 tsk fennikelfrø og 1 tsk gurkemeje samt bønnerne og kokosmel. Drys med salt og lad retten simre endnu et par minutter. Retten skal være "tør"
(inspiration Kirsten Skaarup)

Der serveres ris til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar