torsdag den 15. november 2012

Courgette- og porregratin med italiensk bønnepuré og stegte peberfrugter

Courgette- og porregratin

½ kg courgetter
salt
2 porrer
1 persillerod
1 bdt persille
2 spsk mel
2 store æg
1 spsk olie
½ tsk salt
peber
100 g groft reven emmenthaler

Vask og riv courgetterne groft, drys dem med lidt salt og sæt dem til side. Rens porrerne og skær den i skiver. Riv persilleroden. Tryk courgetterne fri for overflødig væde, rør dem med mel, de sammenpiskede æg, olie, krydderier, hakket persille, persillerod og porre. Kom denne masse i et velsmurt ovnfast fad og sæt retten i ovnen ved 225 grader i ca. 30 min. Mod slutningen af bagetiden drysses osten over, og retten sættes i ovnen igen, til osten er smeltet.

Italiensk bønnepuré med stegte peberfrugter

220 g tørrede hvide bønner
salt
1 tsk tørret timian
2 tsk tørret merian
1 tsk tørret rosmarin
1 laurbærblad
100 g løg
2 fed hvidløg
ca. ½ dl kogevand fra bønnerne
4 tsk hvidvinseddike
½ tsk hel kommen (kan udelades)
2 spsk olivenolie
250 g peberfrugter (røde og grønne)
salt og peber

Bønnerne udblødes natten over. Vandet hældes fra, og de koger med rigeligt nyt vand, salt, merian, rosmarin, timian, laurbær, løget og hvidløget, til de er helt bløde og møre, ca. 1 time. Bønnerne samt de kogte krydderier og hvidløget blendes i en foodprocessor med eddiken og kogevandet. Der smages til med kommen, salt og peber og evt. yderligere krydderier.
Peberfrugterne skæres i terninger på 1 x 1 cm og steges i olien på en pande ved høj varme i ca. 7 min., til de er brune og møre. De smages til med salt og peber. Puréen anrettes på et fad, og der pyntes med peberfrugterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar