mandag den 18. maj 2015

Kalv med kikærter og aubergine, salat af artiskok, grønne bønner og mandler

Kalv med kikærter og aubergine

4 personer

1 løg
1 lille aubergine
kanel
olivenolie
400 g kalvesmåkød
salt og peber
100 g kikærter (har stået i blød natten over og koges ca. 1/2 time)
2 sp. rosiner

Rist det hakkede løg, aubergine, skåret i mindre firkanter, kikærter og kanel i olivenolie i en pande. Det tages af panden.
Kødet ristes på panden i olivenolie, løg, aubergine, kikærter, kanel blandes i + salt, peber, rosiner og lidt vand, det hele simrer et par minutter.

Salat af artiskok, grønne bønner og mandler

1 sp hvedemel
vand
lidt sukker
saft af en citron
lidt dild
1 fed hvidløg
salt og peber
3 sp olivenolie
400g artiskokbunde skåret i mindre stykker
200 g grønne bønner
50 g smuttede mandler

dryp lidt citronsaft på stykkerne af artiskokbunde, dernæst steges de i olivenolie og knust hvidløg i en gryde, hæld meljævningen og citronsaften i gryden, smages til med lidt sukker, tilsæt de grønne bønner og de smuttede mandler og salt og peber, og det hele koger ca. 5 min. til bønnerne er tilpasse.

Det hele serveres med kogt ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar