søndag den 26. januar 2014

Fødselsdagslagkage

Fødselsdagslagkage - æblelagkage

I vores familie er der kun én fødselsdagslagkage, der dur, og det er en æblelagkage.

lagkagebunde (med 3 stk.)
æblegrød
makroner
lidt sherry eller portvin
kagecreme (vaniljecreme)
flormelis
piskefløde (eller marcipan)

På den første lagkagebund lægges et godt lag makroner, der stænkes med sherry eller portvin, oven på makronerne lægges et lag vaniljecreme.

Vaniljecreme

1 æg
 2 spsk. sukker
2½ spsk. maizenamel
2½ dl mælk
1 tsk. vaniljesukker

Æg og sukker piskes godt i en gryde, og melet piskes i.
Mælken tilsættes, og cremen bringes i kog under omrøring.
Cremen smages til med vaniljesukker.

Læg den anden lagkagebund oven på makroner og vaniljecreme. På den anden bund lægges et tykt lag æblegrød.

Lav en portion æblegrød af Belleboskop, kom ikke for meget sukker i, da grøden gerne må være syrlig som kontrast til det søde i lagkagen.

Læg den sidste lagkagebund oven på æblegrøden, overtræk bunden med glasur og put flødeskum på lagkagens sider eller tyndt udrullet marcipan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar